Syksyllä 2018 sisustustrendeissä on havaittavissa luonnollisen ruskean eri sävyjen sekä puun, keramiikan ja ylellisen sametin elävöittämät kodit. Tasaiset ja kovat pinnat saavat rinnalleen tekstuuria ja rouheutta sekä tekstiilien tuomaa pehmeyttä, mikä voi näkyä olohuoneen vilteissä ja tyynyissä, makuuhuoneen vuodevaatteissa ja verhoissa ympäri sisustusta.

Ruskea

Lämpimät ruskean eri sävyt ja materiaalien muokkaamat pinnat tuovat nyt kodikkuutta ja eloa sisustukseen. Värinä elegantti ruskea yhdistyy helposti sekä moderniin ja pelkistettyyn mustavalkoiseen tyyliin että boheemiin monivivahteiseen värimaailmaan. Metallisissa yksityiskohdissa ruskea voi tulla esille kullan tai messingin kiiltävinä sävyinä, kun taas luonnonläheinen puu ja pehmeä nahka antavat rauhoittavan kontrastinsa kokonaisuuteen. Ruskean näkyminen nimenomaan eri materiaaleissa onkin omiaan luomaan sisustuksesta monipuolisen ja persoonallisen.

Puu

Puiset tuolit ruokapöydän ympärillä ovat helppo keino tuoda selkeästi havaittava puinen lisä sisustukseen. Samalla se päivittää ruokailutilan ilmeen uuteen. Tuoleja on helppo sijoitella eri puolille sisustusta jo pelkästään niiden käytännöllisyyden ansiosta. Lisäistuin eteistilassa, keittiön nurkassa tai makuuhuoneessa ei ole koskaan haitaksi. Tuolissa on myös helppo yhdistää kaksi eri materiaalia, jolloin se liittää kodin muun värimaailman ja materiaalit toisiinsa.

Tekstiilit

Samettinen tyyny tai verhot voivat yllättää rohkeudellaan, mutta niillä saa hyvää kontrastia esimerkiksi nahkaisen nojatuolin, pellavan tai villan kaveriksi. Kuten muutenkin sisustuksessa, tasapaino on kaikki kaikessa. Samaa materiaalia kannattaa tuoda esiin useammassa kohtaa sisustusta.

Kodikas runsaus

Syysheinillä täytetty maljakko, keittiön avohyllyllä olevat kulhot ja mukit sekä muut tarjoiluastiat ovat helppo keino lisätä kuoseja ja värejä sisustukseen. Niitä voi myös ripotella moneen kohtaan sisustuksessa. Mukien kuosi voi tulla esille myös verhoissa tai vaikkapa olohuoneen sohvalla olevissa tekstiileissä.

Inspiroivia sisustuksia Instagramissa

Alla muutamia inspiroivia sisustuksia, joissa yhdistyvät kodikkuus ja persoonalliset ratkaisut – sisustuksia, jotka ovat juuri asukkaansa näköisiä ja oloisia.

 

Rennosti rustiikkinen ja kodikas

Rouheat kuluneet pinnat, pehmeät tekstiilit ja luonnonläheiset materiaalit muodostavat toimivan yhtälön. Tasapainoisella värimaailmalla eri materiaalien pinnat ja tekstuurit tulevat entistä paremmin esille. Tämän olohuoneen ehdoton katseen vangitsija on riippuvalaisimien punosvarjostimet, jotka tuovat tilaan lämmintä maanläheistä tunnelmaa. Arkkupöydän kulunut mustavalkoinen pinta liittyy toimivasti sisustuksen vaaleaa värimaailmaa, johon oman lisänsä tuovat puuparrujen rouheat pinnat sekä sopivasti vanhahtavat kalusteet.

Kuvaus

Kuvaus