Rottinki tuo lämpöä ja kodikkuutta monenlaiseen sisustystyyliin

Rottinki on materiaalina kestävä ja se tuo sisustukseen ainutlaatuista kodikkuutta. Rottinki voi tulla esiin kauniina yksityiskohtana esimerkiksi senkin ovissa, tuolin istuinosassa tai valaisimen varjostimessa. Rottinkipunos antaa kalusteelle joka tapauksessa aina ihanan lämpimän silauksen ja useissa tapauksissa se toimii myös hyvänä kontrastina tuotteessa käytetyille muille materiaaleille sekä väreille.

Tutuimpana rottinki näyttäytyy erilaisissa tuoleissa ja säilytyskoreissa. Luonnonvärisen ruskean lisäksi saatavilla on myös mustaksi ja valkoiseksi maalattuja rottinkituotteita, jotka sijoittuvat hieman helpommin modernin ja pelkistetymmän sisustustyylin suosijoille. Rottingin valmistuksessa käytetyt palmulajit ja niiden olemus istuu mainiosti osaksi skandinaavista sisustustyyliä, jossa puu on usein vahvasti läsnä joko yksityiskohdissa tai isommissa kalustekokonaisuuksissa.

Rottinki luo sisustukseen tietynlaista nostalgiaa ja se tuo monille mieleen muistoja lapsuuden kodista.

Viime vuosina nimenomaan aito rottinki on tullut vahvasti mukaan tilojen sisustamiseen edustaen samalla ekologisia sisustusvalintoja. Rottinki sopii sekä sisätiloihin että terassille. Jatkuvalla käytöllä ulkotiloissa se toki vaatii hieman suojaamista Suomen haastavissa ja vaihtuvissa säätiloissa. Istuintyynyt, pehmeät viltit ja muut tekstiilit toimivat loistavasti yhteen rottinkituotteiden kanssa. Tekstiilien kuosit rikkovat samalla rottingin hieman hallitsevaa olemusta ja liittävät sen samalla osaksi muuta sisustusta.

Huonekaluvalmistajana Parolan Rottinki lienee monelle sisustajalle tuttu. Klassikkotuotteet kuten riippukeinu ja Lumikenkä nojatuolit ovat tulleet viimeisten vuosikymmenien aikana monelle tutuksi. Näiden hieman isompien kalusteiden olemus ja persoonallisuus myös muotoilun osalta tuo sisustukseen aimo annoksen kodikkuutta. TON ja Sika-Design brändien tuotteet ovat myös vahvasti esillä designia myyvien verkkokauppojen valikoimissa. Yksi suomalaisen designin klassikoista, Artek Aalto tarjoiluvaunu 900 on myös varustettu käsinpunotulla rottinkikorilla.

Rottinki kestää aikaa ja katseita. Mikäli oma ihana rottinkikalusteesi alkaa jossain vaiheessa kuitenkin kyllästyttää niin hetken varastossa olemisen jälkeen se istuu jälleen yhtä näyttävästi ja kodikkaasti sisustukseen.

Tyylikkäitä rottinkikalusteita löydät täältä.