Grillit ja tulisijat

Kaasugrillit

Kaasugrillejä löytyy nykyään hyvin laaja valikoima. Pienemmät pöytämallit sopivat vaikkapa parvekkeelle tai kuistille kevyempää ruoanlaittoa ja makkaranpaistoa varten. Isommille usealla polttimolla varustetuilla grilleillä paistat herkut isommallekin porukalle. Grillin hankinnassa kannattaakin kiinnittää huomiota yleiseen grillaustarpeeseen ja minkälaisia määriä pääsääntöisesti tulee grillattua. Isommassa grillissä on aina enemmän huoltoa ja putsausta vaatia osia. Mikäli grilli sijaitsee lähellä talon keittiötä ja hellaa ei sivukeittimellekään välttämättä ole varsinaista tarvetta.

Näytä kaikki kaasugrillit

Hiiligrillit

Perinteisten pallogrillien rinnalle on tullut laajavalikoima erilaisia vaativampaankin grillaamiseen tarkoitettuja grillejä. Tynnyrigrillit, savustimella varustetut barbecue-grillaamisen mahdollistavat grillit ja haudutukseen loistavasti sopivat kamadot tuovat ruokaan grillaamisen aidon maun, mutta vaativat hieman enemmän vaivaa oikean grillauslämpötilan saamiseksi.

Näytä kaikki hiiligrillit

Pihagrillit

Isommat pihagrillit tuovat terassille ja kesäkeittiöön ruoanlaiton lisäksi mukavaa tunnelmaa. Niiden ääressä pääsee nauttimaan ruoanlaiton lisäksi myös liekkien loimusta eri tavalla. Pihagrillin ympärille on mukava kerääntyä nauttimaan pannukahveista tai leppoisasta makkaranpaistosta, mutta useat niistä tarjoavat myös kaiken tarvittavan pihvien, varteiden ja muiden herkkujen valmistamiseen. Pihagrilli on enemmänkin kiinteä elementti ja osa kesäkeittiötä.

Näytä kaikki pihagrillit

Tulisijat

Terassin nurkkaan sijoitettava tulisija tuo lämpöä ja mukavaa tunnelmaa pimeneviin tai viileisiin kesäiltoihin. Pienempi tulisija liikkuu kätevästi terassilta toiselle. Isompi näyttävä tulisija taas viimeistelee terassin ilmeen ja sen ympärille voi kerääntyä ihastelemaan liekkejä isompikin porukka. Ja ainahan liekkien loimussa voit paahtaa vaikkapa vaahtokarkit tai tikkupullat.

Näytä kaikki tulisijat

Grillitarvikkeet ja puhdistus

Grilli kannattaa säilyttää mahdollisimman puhtaana ja mieluummin sateelta suojattuna. Talven ajan mieluummin varaston sisätiloissa. Näin pidennät grillin käyttöikää ja vältyt osien kulumiselta. Pinttynyt ja palanut rasva kannattaa säännöllisin väliajoin putsata pois grillistä, koska se alkaa helposti ruostuttamaan ja pilaamaan grillin herkimpiä osia. Jo kertaalleen palanut rasva tuo myös huonoja aromeja ruokaan ja savuttaa turhaan. Ritilöiden, polttimosuojien ja grillin sisäpintojen harjaaminen pitää turhat karstat poissa. Kesäkauden alkaessa kannattaakin ensimmäisenä päivittää putsausvälineet tulevalle grillikaudelle.

Näytä kaikki grillitarvikkeet

Inspiroidu kesäkeittiöistä